ANNONSE RINGEBU POSTEN JUNI 2017

NORGES BESTE BRUKSHUND SKAL KÅRES I GUDBRANDSDALEN.

Helgen 10-13 august skal Gudbrandsdal Hundeklubb være teknisk arrangør av NM i Brukshundsport for andre gang. Brukshundsport er i hovedsak øvelser der hunder skal finne bortkommede mennesker og gjenstander og består av grener som inneholder flere øvelser. Hovedøvelsen fredag er rundering – det vil si at føreren går langs en sti i skogen, mens hunden løper i mønster ut til sidene og leter etter folk. Lengden på terrenget de skal dekke er 400 meter, og bredden cirka 100 meter. Hovedøvelsen lørdag er sporsøk. Her skal hundene følge et spor i to kilometer. Underveis er det lagt ut åtte gjenstander som de også skal finne. Det blir også lydighet og feltsøk begge dager. Denne helgen kommer de beste av de beste innen denne sporten. For å få delta på NM må ekvipasjen ha kvalifisert seg på 3 tidligere stevner. Det er kun de 15 beste i hver gren, spor og rundering som får delta.

Gudbrandsdal Hundeklubb ble stiftet 1989. Målet for dannelsen av klubben var at dette skulle være en «aktivitetsklubb» for alle raser. I den spede begynnelse arrangerte klubben alt fra sledehundløp, brukskonkurranser, lydighetskonkurranser, agilitykonkurranser til utstillinger. Sledehundfolket startet etter noen år sin egen klubb lengre nord i Gudbrandsdalen, så Gudbrandsdal Hundeklubb konsentrerte seg videre om de øvrige aktivitetene, kurs innenfor de ulike grenene samt mentaltester. I den siste tiden har klubben satset mest på konkurranser innen bruks og rallylydighet. Det har også vært stor pågang på kurser, demodager og tester som klubben har avholdt. Klubben har ukentlige treninger innen de ulike grenene, samt miljøtreninger.

Klubben har tidligere vært arrangør av NM i 1998 og Nordisk i 2008, og ser på det som en ære å bli spurt om å avholde NM nå i 2017.

Gudbrandsdal Hundeklubb ønsker å benytte sjansen til å vise for lokalbefolkningen hva brukshundsport innebærer og vil derfor prøve å legge opp NM helgen slik at publikum kan få et innblikk i denne fascinerende hundesporten. Samtidig får vi vist deltakerne det beste av Gudbrandsdalen, både naturen og de lokale matrettene. Vi vil derfor legge åpningsseremonien til Fåvang sentrum og Nesseskogen Park med påfølgende Kamerataften for deltakere med følge på Fåvangkroa. Festbanketten skal avholdes på dalens kjente kulturgård, Rudi Gard på Sør-Fron. Under arrangementet benyttes lokale leverandører av mat og drikke, lokale aktører til å underholde på åpningsseremonien samt lokale produsenter av trykksaker og reklame.

Program:

Torsdag 10. august.

  • Åpningsseremoni i Fåvang sentrum og Nesseskogen Park .
  • Demo hund – som viser lydighetsdelen i Kl.A
  • Kamerataften med lokal matrett på FåvangKroa.

Fredag 11. august.

  • Første konkurransedag, Rundering, feltsøk og lydighet. Start kl. 09:00-17:00, i området Lia og Frya, Sør Fron.

Lørdag 12.august.

  • Andre Konkurransedag, spor, felt og lydighet. Start kl. 09:00-17:00, i området Lia og Frya, Sør-Fron og Fefor/ Wadahl området, Nord Fron.
  • Festbankett Rudi Gard.